Mittwoch, 14. Oktober 2009

Schöner essen.



So einen schönen Blätterstrauss haben wir gegessen.
Super lecker, von Bauer Godfried und keine Ahnung,
wie das Gemüse auf deutsch heissen könnte...
" W a r m o e s (Beta vulgaris var. cicla) is een ouderwetse bladgroente,
ook bekend onder de naam snijbiet. Hoewel warmoes en snijbiet
dus als synoniemen worden gebruikt, zijn de twee niet helemaal
identiek. In de (biologische) vershandel doelt men met snijbiet
op een variant met veel blad, terwijl warmoes typisch dikke
nerven heeft (van warmoes at men vroeger alleen de bladstengels op).
In de familie der ganzevoetachtigen is warmoes het stiefkind.
Zeer ten onrechte, want eenmaal u met de milde smaak kennismaakt,
is de kans groot dat u positieve tot zeer positieve gevoelens voor de
groente ontwikkelt. Warmoes heeft een hoger ijzergehalte dan spinazie.
Maar daarmee zeggen we eigenlijk niet veel, aangezien spinazie amper
3 mg ijzer bevat per 100 gram, warmoes 4 mg. Vitamine C en calcium
zijn wel degelijk goed vertegenwoordigd: respectievelijk met 37 en 87 mg.
Van deze groente kun je zowel blad als bladstelen eten."

Keine Kommentare: